POBLES DEL MUNICIPI

Tots els pobles del municipi s'aniran descrivint amb detall, incloent-hi planols, mapes, fotografies, descripció, història, etc...

Inicialment, i amb la intenció de poder donar informació de cada un dels nuclis que integren l'extens municipi d'Artesa de Segre, manllevant el text de la publicació editada pel Consell Comarcal de la Noguera, us posem aquestes descripcions obra de l'equip format per Anna Baró i Novau, Antoni Español i Sabaté, Joan Josep Gené i Rosa, Ramon Giribet i Boneta i M. Pilar Olives i Giménez que a l'any 1997 realitzaren aquest llibret anomenat Descobrim Artesa de Segre, el número 1 de la col.leció: Sortides per la Noguera..

També trobareu les descripcions de cada un dels pobles a l'apartat Madoz d'aquest uep redactades per aquest autor del segle XIX, el qual ens aporta referències que en molts casos són vàlides a l'actualitat. També a l'apartat de la Geografia General de Catalunya d'en Carreras i Candi podreu consultar aquesta informació escrita amb el català de principis del segle XX.

De tota manera, per a consultes més concretes i actualitzades em podeu contactar aqui i miraré de donar-vos resposta.

 

 

Mapa extret de l'antic uep oficial d'Artesa de Segre

 

   

ARTESA DE SEGRE

 

 

 

ALENTORN

 

ANYA

 

BALDOMÀ

 

CLUA

 

COLLDELRAT

 

COLLFRED

 

COMIOLS

 

 

EL PONT D'ALENTORN

 

 

FOLQUER

 

LA COLÒNIA DE LA FÀBRICA

 

LA VEDRENYA

 

MONTARGULL

 

MONTMAGASTRE

 

SANT MARC DEL BATLLIU

 

SERÓ

 

TUDELA DE SEGRE

 

VALL D'ARIET

 

VALL-LLEBRERA

VALL-LLEBREROLA VERNET  

VILVES