AGRAÏMENTS

 

Josep M. GAVIN Per la seva entranyable recepció i per a totes les informacions i documentacions donades sobre les esglésies i ermites del municipi d'Artesa de Segre i de la comarca de la Noguera en general.
Jordi TRULLOLS i Rafael GOMÀ Persones que han posat al meu abast els resultats de les recerques i troballes de l'Associació Cultural La Roureda de manera molt generosa.
Mossèn Jaume ARMENGOL Capellà del Monestir de Refet que m'ha obert les portes del coneixement d'aquest monestir i la seva història.
germà Arnau JULIÀ Prior del Monestir de Refet. Emanador de pau i espiritualitat que m'ha donat totes les facilitats i informació històrica disponible sobre la congregació benedictina d'Esperança. Faig extensiu l'agraïment al conjunt dels de monjos del monestir per la seva hospitalitat.
Josep de cal Bepa Veí de Vall-llebrera que m'ha mostrat algunes de les peculiaritats d'aquest poble i del seu entorn.
Sra. Josefina PARIS Bibliotecària de la biblioteca Joan Maluquer d'Artesa de Segre que pacientment em va proveïnt el material necessari per a la recerca de dades per aquest treball.
Antoni BORRELL Artista de Baldomà i propietari del museu d'aquesta població per l'explicació de les peces exposades i per la seva disposició a ampliar-me les informacions sobre Baldomà i les seves rodalies.
Agnès FIGUERA d'Alentorn Per el seu ajut en l'assistència a la carretera al Pont d'Alentorn. Gràcies.
Rosa MORELL Guardiana del Museu del Montsec d'Artesa de Segre per la seva paciència i dedicació en la recerca de les publicacions de difícil localització i per l'assessorament en la compra de les publicacions del museu.
Eva SOLANES Arqueòloga i responsable de les excavacions del poblat ibèric d'Antona, per la seva recepció al cim d'aquest turó mentre feien treballs d'excavació de l'estiu del 2001 i per les explicacions que m'han ajudat a documentar part de la informació sobre aquest poblat ibèric.
Joan BRESCÓ de Cal Fuster de Vall-llebrerola, per la informació sobre aquest llogarret i la seva ermita dedicada a Sant Serni.
Àngel GUIU Fundador de l'Orfeó Artesenc, per les informacions donades sobre el Castellot durant la guerra civil i per la seva invitació a poguer fotografiar el seu mural consistent en una mostra natural de cada un dels 60 tipus d'arbres localitzats en el municipi. Una veritable joia.
 Andreu SALILLAS Webmaster del uep dedicat als Castells Medievals de Catalunya per la seva ampliació de dades sobre els castells del municipi presentats en el seu uep.
Sílvia PUIG La meva sogra. Natural d'Artesa de Segre, vídua d'en Jaume Rovira de la casilla del canal, a Montsonís, i filla de Cal Carboner per les seves constants informacions sobre el seu poble.
Lourdes ESTEVE i ARNAU de Tudela de Segre Per facilitar-me l'accès al seu uep, per tota l'extensa informació que hi conté i per la seva predisposició.
Sara CANES i GUIU Per facilitar-me la possibilitat de copiar el seu treball de recerca sobre La Dàlia Blanca realitzat juntament amb Lídia Planes i Closa en el 2on curs de Batxillerat a l'I.E.S. Els Planells. Li agraeixo, també la confiança en deixar-me l'original del treball, donat que personalment, encara, no ens coneixem.
Jordi SABANÉS I NOGUÉS Empleat de l'Ajuntament d'Artesa de Segre per la seva diligència i predisposició a donar-me informació sobre dades geogràfiques i històriques del municipi.
 Marcel de cal Simon Pastor de Vernet per la seva informació sobre els camins que connectaven Artesa de Segre amb la Vall d'Ariet 
M. Teresa TUGUES Majorala de Tudela de Segre per a l'any 2002 per facilitar-me el fotografiar l'interior de l'església de Tudela.
Sergi VALLS i JOVÉ Director de l'Orfeó Artesenc per la seva informació i aportació documental sobre la música tradicional dels pobles del municipi d'Artesa de Segre.
Felicià ESPINAL  Per la seva aportació des del Club de Lectures, deixant-me exemplars de les diverses revistes editades al llarg dels anys a Artesa de Segre, per al seu copiat.
Josep M. ESPINAL Que em va ensenyar les instal·lacions de la Revista La Palanca a més d'explicar-me el seu funcionament. Va ser una tarda molt enriquidora que em fa agraïr la seva  predisposició.
Ramon GIRIBET Per el seu oferiment de col·laboració en l'aportació d'informació per aquest projecte.
Josep de Cal Simon Pastor de la Vall d'Ariet per les seves explicacions sobre aquest indret i per la seva disposició a rebre'm en una propera ocasió per parlar amb més intensitat sobre tota aquesta zona.
Sra. Sara GUIU Per l'aclariment sobre l'advocació de l'oratori de Vernet
Mossèn Roc SALVIA Per les informacions sobre campanars amb campana d'obús, pedrons i la Font de la Trilla. I també per l'oferiment de veure'ns amb més tranquil.litat per parlar del municipi.
Sr. Magi SERRA Conegut arran de la seva cerca d'informació sobre els caps de família d'Artesa i amb el que parlant m'ha donat força informació sobre Artesa de Segre.
Sr. Antoni BORRELL Per ensenyar-me el seu museu, deixar-me'l fotografiar per entrar-lo al uep i emplaçar-me a visitar les rodalies de Baldomà amb el seu guiatge.
Sra. Àngels COMA I CAUBET Responsable de producció de la Granja La Pineda per la seva informació sobre la capelleta que hi ha a l'entrada i altres informacions relatives a la història d'aquesta granja.
Sr. Vicent FARRÉ VALÈNCIA Responsable del Club de Tir Olímpic d'Antona per dedicar-me el seu temps a explicar-me tot el necessàri per poder treballar l'apartat corresponent al Camp de Tir d'Antona. Gràcies pel seu temps i per l'explicació de les seves experiències en el Club i com a caçador.
Mossèn Pere BALAGUER Rector d'Artesa de Segre, per la seva confiança, en la nostra primera trobada, al deixar-me un exemplar bibliogràfic històric de l'any 1926 i per les explicacions sobre l'estat actual de l'intent de restauració de l'església romànica de Sant Romà de Comiols
Sr. Francesc COMABELLA "Cisco" de cal Perebrescó Persona molt afable que m'explicà diverses hsitòries referents a Baldomà i em va fer la confiança de deixar-me el seu únic exemplar del treball confeccionat per ell juntament amb el Sr. Domènec Paris sobre la història del poble de Baldomà. Hem quedat per veuren's més cops.
Sr. Lluís XANDRI i Sra. Per la seva receptivitat, per els seus elogis immerescuts sobre els meus articles a la revista La Palanca i per l'obsequi del seu llibre sobre l'Acadèmia Balmes amb una dedicació molt especial.
I gràcies, també, a altra molta gent anònima que m'ha anat donant informacions en les meves prospeccions sobre el terreny.