FESTA MAJOR DE VERNET

 

Antigament, a Vernet, com a la majoria dels pobles de la comarca se celebrava la festa del Roser. En aquest indret la data de celebració era el primer de maig. Aquesta era la festa local.

A Vernet, el Roser consistia en plantar un arbre florit al bell mig de la plaça al que se li donaven tombs tot ballant al só de les notes que proporcionaven músics que tradicionalment venien d'Artesa. També s'hi celebrava una missa en commemoració del Rosari. La memòria popular data el final d'aquests celebracions, ara fa 50 anys. El Sr. Bartolomé Coderch, "Samarà", recorda que el darrer any va actuar lo Gardela, músic d'Artesa que a la vegada que cantava, tocava la bateria amb el peu i l'acordió amb les mans. Tota una orquestra en un sol home

En quan a la festa major propiament, a Vernet celebraven la que es feia a Artesa.

Farà uns 25 anys que al poble, per Sant Joan, es varen començar a organitzar unes trobades infantils amb animació per a la quitxalla. Amb el temps s'hi anaren afegint els adults. Més tard la cosa es va anar animant, s'organitzà un sopar per als veïns que incialment s'animava amb música enllaunada fins derivar, en els darrers anys, en una festa major d'abast municipal.

La festa es fa el diumenge més proper a Sant Joan degut a que aquesta celebració, com hem esmentat abans, arrenca de les trobades infantils que s'organitzaven en aquesta festivitat.

 

A continuació podeu veure un reportatge fotogràfic de l'animació que es va viure la concorreguda nit del 21 de juny del 2003 amb el suport musical del grup autòcton "Joan Carbonell Trio".