1er SOPAR DELS VE¤NS DEL BLOC D'HABITATGES DE LA COLĎNIA

 

Dissabte, 10 d'agost del 2002. Diverses tempestes es passeijaven per la comarca abocant els seus roixats. Encara, avanšada l'hora baixa, unes tÝmides roines amenašaven la celebraciˇ del primer sopar de germanor dels ve´ns del bloc d'habitatges de la col˛nia.

Per˛ al tard, el moment crepuscular s'ens presentava amb tota la seva magneficiŔncia mostrant-nos els rogencs cromatismes solars, entremesclant-se i jugant amb els blaus de la volta celeste.

Aquesta combinaciˇ de colors era el presagi d'una gran nit. Ens aplegÓrem un total de 34 persones que gaudirem d'una agradable, i val a dir que molt fresca, vetllada, la qual s'allargÓ fins la matinada.

Tot un Ŕxit que pensem ha de ser la guspira per donar continu´tat, a partir dels propers anys, a la Festa Major de la Col˛nia, la qual, segons recorden els antics fabricants, era una de les mÚs concorregudes dels pobles ve´ns

 

DOCUMENT GR└FIC

En Jordi Castell i la N˙ria Garcia Miralles

La jove parella autora d'aquestes fotografies

 


Article publicat a la Revista La Palanca. N˙m. 246 de setembre del 2002


 

NOTA HISTĎRICA

Remomerant els antics temps en que la Col˛nia era un bullider de gent adjuntem un recull de fotografies de les festes majors que en el seu temps es celebraven a aquest indret. Aquestes imatges estan extretes de la revista n˙m. 6 del Club de Lectures corresponent al mes d'agost del 2001 i que porta per tÝtol: La FÓbrica 1906-1967. L'ahir ind˙strial d'Artesa de Segre.

Per Sant Jaume, a la FÓbrica, FESTA MAJOR

Aquestes imatges corresponen a la de l'any 1948

 

Clicant aqui podeu accedir a l'apartat que tracta La FÓbrica en aquest uep.