PRESENTACIÓ

 

Degut a les meves estades de cap de setmana i vacances a Artesa de Segre i el que dóna de si el temps de lleure en aquest indret em vaig interessar per el paisatge, la història, els monuments, la gent i tot el que conté aquest municipi, tant en l'aspecte material com en l'espiritual.

El cas és que la gran varietat de paisatges, el gran nombre de pobles i els vestigis històrics de totes les èpoques de la humanitat, barrejat amb la meva impossibilitat d'estar-me quiet veient passar les hores sense pensar en quina en puc fer, em va dur a recopilar informació gràfica i escrita d'aquest territori, a la vegada que anava trepitjant el municipi i contactant amb gent dels més diversos àmbits, amb la intenció de cercar prou material per fer un recull, el més ampli possible, sobre el patrimoni geogràfic - històric - paisatgístic - cultural - turístic - monumental - etc. de tot l'espai territorial d'Artesa de Segre.

La primera idea, que no descarto en dur-la a terme en un futur, va ser la de fer una guia en forma de llibre. Aquesta opció, en el cas actual, té l'inconvenient de que no es podrien veure els resultats fins d'aquí uns anys degut a la seva extensió. A més, aquest és, també, un mitjà massa compacte i estàtic per el dinamisme que convé a un treball d'aquestes característiques, el qual, àdhuc, es podria veure afectat per la limitació de l'espai de la forma impresa.

Després d'haver-me atrevit a crear un primer uep per l'Associació Fotogràfica de Gràcia, de la qual en soc soci fundador, vaig pensar que aquest seria el mitjà que li donaria el dinamisme necessari a les exigències d'actualització d'un treball d'aquestes característiques.

Així, doncs, estem en el camí de documentar tota la informació possible sobre el coneixement i projecció del municipi d'Artesa de Segre, a la vegada que processem les dades per adaptar-les al llenguatge i mitjà web world wide.

Us demano, però, que tingueu paciència,  ja que el recorregut serà llarg i, a la vegada, us convido a que em faciliteu les informacions que cregueu oportunes per tal d'incloure-les en els apartats corresponents i així anar construïnt, pas a pas, aquest dipòsit d'informació sobre el municipi d'Artesa de Segre.

 

Ramon I. Canyelles

e-mail

 

Artesa de Segre, maig 2002