RODATGE DE TV3 SOBRE LES CAMPANES D'OBÚS DEL MUNICIPI

 

En Eduard en plena acció filmant la panoràmica de Vernet

 

Els periodistes de TV3, Eduard i Juliana, entrevistant al Sr. Samarà al lloc exacte on va trobar l'obús
Una altra instantània El campanar de Vernet aquell dia
El campanar de Baldomà a la mateixa jornada Panoràmica emboirada de Baldomà

 

EL REPORTATGE

Emés al Telenotícies Comarques el dia 5 de febrer del 2004

 

Format MPEG

Tres opcions de tamany

2.719 Kb.

4.441 Kb.

35.793 Kb.

 

EL DIA DEL RODATGE

3 de desembre del 2003

Motivats per la publicació dels meus articles a la revista la Palanca sobre el tema de les campanes d'obús, els representants de TV3 a Artesa varen creure convenient fer un petit reportatge d'un minut i mig per ser insertat en el Telenoticies Comarques d'aquesta emisora. Després de diversos contactes varem fixar el dia 3 de desembre com a data per a fer el rodatge.

Amb un dia boirós varem trobar-nos a la seu de Promovideo, a Foto Joan d'Artesa a les 10 del matí per enfilar cap a Vernet on ferem la primera etapa. Allí ens esperava el Sr. Bartomeu Coders, conegut al poble com en Samarà per filmar el lloc on es va trobar l'obús del que es va extreure la campana de Vernet. Es varen fer filmacions de l'accés, del lloc i una entrevista en la que el Sr. Samarà va explicar com havien trobat la bomba. A Continuació anarem cap a l'església de Vernet per fer unes preses del temple, de la campana i unes imatges meves fotografiant l'església i prenent anotacions sobre la mateixa. A continuació em van fer una primera entrevista sobre la campana de Vernet i el motiu de les campanes.

La segona etapa va ser Baldomà. Previament havia concertat la disposició de la clau de l'església. Allí es féu la filmació de l'interior del campanar i del toc de la campana d'aquesta població, la qual tenia un so molt similar al de les campanes convencionals. Acabada la filmació d'aquest campanar es feren diverses preses des de la plaça de l'església i una segona entrevista en la que vaig parlar de la campana de Baldomà i de les esglésies del municipi que disposen d'aquest tipues de campana.

Acabat el rodatge a Baldomà ens anàrem al tercer i darrer campanar del reportatge, que donada la poca durada d'aquest video no s'ha pogut incloure. Arribàrem a Sant Bartomeu de la Vall d'Ariet amb una boira que dificultava la visió. Tot i això, la professionalitat del càmera va treure partit de la situació. Aqui també es va gravar el so de la campana, que degut a estar fixada a un suport de fusta era més apagat.

De tornada a Artesa es filmaren les panoràmiques de Baldomà i Vernet.

Va ser tota una experiència i també una satisfacció el fet de que aquests articles publicats a la Palanca sense cap mena de pretensió més enllà de documentar aquesta característica en alguns campanars del municipi, hagi desembocat en l'interès mostrat en alguns mitjans de comunicació com és el cas de TV3.